Tilbake til forsiden GaiaHarmoni

Turer

GaiaHarmoni arrangerer/formidler interessante turer. Du kan lese om noen av våre tidligere turer. Vår siste tur er en reise til Peru og Bolivia i påsken 2009.

3 - 19. april 2009 - En reise til Peru og Bolivia

Møtene med menneskene, naturen og energiene på denne reisen er så sterke at de setter varige spor i ditt indre. Du vil bl. a. oppleve Den Hellige Dalen, sjamaninnvielser, den fantastiske byen Machu Pichu, båttur på Titicacasjøen, med besøk på sivøyene, Incaenes hovedstad Cusco.

Vi vil også besøke Tiwanacu hvor forskjellige sivilisasjoner har kommet og gått gjennom tusenvis av år. Opplevelsene står med andre ord i kø.

14 -  21. JULI  2007 - Kornsirkelfenomen i England

Kornsirkelfenomenet hadde opptatt mange av våre medlemmer i lengre tid. Vi hadde fulgt med på internett, lest bøker, hørt på foredrag av Eva M. Brekkestø og sett film av Terje Toftenes. Slikt måtte bare ende med tur til England. Med egne øyne skulle fenomenet beskues.

Det var 21 personer som landet på Stansted utenfor London. Via bilutleiefirmaet Avis hentet vi tre sjuseters biler med automatgear, og reiste i retning Devizes, hvor vi ankom vårt faste tilholdssted på ettermiddagen. Vi pakket ut og reiste for å bli oppdatert av Brekkestø kl. 18.00. Når hun ankom fikk hun samtidig en telefon med opplysninger om en ny kornsirkel. Vårt opprinnelige møte ble dermed utsatt, og vi var inne i vår første sirkel allerede den samme kvelden.
Slik fortsatte det hele uka med fantastiske sirkler. Et besøk i sirkelen fra 07.07.07, «Omen» fra East Field. Senere bl.a. ormen ved Westbury, den nydelige sommerfuglen ved All Cannings, Yin og Yang for å avslutte med den flotte «blomsten» ved Martinsel Hill. Vi kunne velge og vrake i nye sirkler hele uka. HELT FANTASTISK.

Kornsirkelkafeen Silent Circle var vårt faste, daglige utgangspunkt. Selvsagt fikk vi med oss andre opplevelser også. Som f.eks. Stonehenge, Avebury, Silbury Hill, langgraver, de hvite hestene, besøk i Salisbury og ikke å forglemme alternativhovedstaden i England; Glastonbury.

Mens det regnet i Norge, og England ble oversvømmet, hadde vi på oss regnfrakk noen få minutter mens vi gikk ut til Yin og Yang sirkelen. Til og med værgudene var med oss. Eller var det tankens kraft som holdt regnet borte samtidig som vi skapte glede, sol og harmoni i vårt indre? Like utenfor vår egen stuedør, men likevel så fantastisk. Disse ringene, noen få sommerdager i Wiltshire, gjorde noe med oss. Vi lengter tilbake.

1 - 3. september 2006 - I Marcello Haugens rike

Denne gangen møttes vi i ei hytte i Rondane til et samlet kveldsmåltid. Dagen etter førte Marcello Haugens nevø, Dag Haugaløkken, oss inn i Marcellos rike ved hjelp av foredrag og lysbilder. Vi ble guidet til Marcellos hytte på Thokampen, Sameti, og fikk historien rundt den.

Solen skinte over et fantastisk landskap, og vi nøt oppholdet. Søndag reiste vi hjem via Espedalen og flere serverdigheter lå for våre føtter. Espedalsvannet med kirke og den naturlig anlagte kirkegården fra gruvedriften på 1800-tallet, "Helvete" med sine jettegryter, Svatsum Kirke med statuen av Vise Knut.

Det viktigste målet for denne dagen var besøket i kapellet på Marcello Haugens eiendom Svarga i Lillehammer. Han kalte kapellet «Sjelens Katedral». Her tilbragte han mye tid i meditasjon og fordypning. Stedet preges av en åndelighet og respekt for den uendelige kraften som alt er skapt av.

2 - 4. september 2005 - Sollerön v/Siljan i Sverige

Vi møttes på Myklegard og kjørte videre i retning Trysil. I øsende regnvær ankom vi Sälen og stoppet på et koselig gammelt serveringssted. Først kl. 22.00 ankom vi Sollerön og møtte vårt nye svenske bekjentskap.

Vi overnattet i fine tømmerhytter med plass til 6 personer i hver. Bespisning ble foretatt i det fri i et nydelig høstvær som varte resten av turen. På lørdag kveld grillet vi ved bredden av Siljan i nydelig høstvær og med fuglesang fra tranene. Våre svenske venner guidet oss lørdag og søndag.

Det var til gamle steder, bygninger, "Malibambo", Sollerön kirke, minnesmerker og gravplasser fra Vikingetiden m.m. I sene nattetimer satt historiene løst om småfolket, tidligere liv, UFO-opplevelser osv. En meget spesiell tur ble avsluttet med en fullstendig gullfarget himmel på vei fra Trysil mot Elverum.

3. september 2004 - Finnskogen

For de fleste av oss var dette vårt første møte med Finnekulturen. Det startet på den flotte finnegården Rikkenberget med sin spesielle røykstue fra 1852.

Begrepet røykstue kommer av måten finnene varmet opp husene sine på. En stor ovn i stua fylte rommet med røyk fra taket og halvt ned på veggene. Dette holdt på varmen i huset i flere døgn før ovnen ble fyrt opp på nytt. Korset ved Rögden var et naturlig mål for oss. Det er en fordypning i bakken hvor gras og planter ikke vil spire og gro. Det er formet som et solkors og ble oppdaget ca. 1850.

Vi ble orientert om at det for 2 år siden ble oppdaget 5-6 nye kors i området, men det ønskes ingen publisitet om dette. Neste mål var Trollsteinen (Tolgravstenen) og videre det nå fraflyttede og nedrevne Välgunaho. Det er kun grunnmuren som står igjen etter dette «spøkelseshuset» på Finnskogen.

Historien forteller at ting ble kastet omkring og budskapen sloppet løs. Prester og professorer fikk ikke slutt på spøkeriet som startet år 1900.

21 - 22. september 2002 - Hessdalen

Vår første tur gikk til Hessdalen med midlertidig stopp på Røros. Deretter bar det til Norsk UFO-senter på Ålen. Vi fikk omvsining på senteret med guide og endte opp med en filmframvisning av forskjellige opptak gjort i Hessdalen.

Vi ankom leirskolen i Hessdalen, fast tilholdssted for matlaging og overnatting. Men de fleste fikk lite søvn. Her skulle det observeres, og det var utelivet som lokket. Det var tett skydekke, lett regn som gikk over i snøblanding. Ingen hindring for en svært vellykket tur der vi samlet oss rundt bålet, varmet mat og drikke, og tittet opp på nattehimmelen.

Et sterkt lysglimt viste seg i 2-3 sekunder, var det en stjerne eller ... ?